سخنان مقام معظم رهبری
جغرافیای شهر آبادان

جغرافیای شهر آبادان

آبادان در جنوب غربی  استان خوزستان و در شمال جزیره ای به همین نام واقع شده است . این جزیره به واسطه وجود اروندرود در غرب، رودخانه بهمنشیر در شمال و شرق و نیز خلیج فارس در جنوب آن بوجود آمده است و با مساحتی حدود 2796 کیلومتر مربع در منتهی الیه خلیج فارس واقع شده است. طول آن حدود 68 کیلومتر، پهنای آن بین 3 تا 20 کیلومتر و ارتفاع بالاترین نقطه آن  3 متر از سطح دریا است. این شهرستان از جانب شمال به شهرستان های شادگان و خرمشهر، از شرق به شهرستان بندر ماهشهر و رودخانه بهمنشیر، از جنوب به خلیج فارس و از غرب به عراق و اروندرود محدود است.

اروندرود، بهمنشیر و کارون مهم ترین رودهای منطقه محسوب  می شوند. آبادان به شکل جزیره ای در کنار خلیج فارس قرار گرفته و دارای آب و هوای گرم و مرطوب است.

شهرداری آبادان یکی از قدیمیترین شهرداری های کشور است که در سال 1304 تأسیس گردید. درجه شهرداری آبادان 11 و جمعیت این شهر تا سال 1359 قبل از جنگ تحمیلی (دفاع مقدس) حدود 500 هزار نفر بوده است که به دلیل حملات ددمنشانه و کور دشمن بعثی بسیاری از مردم این شهر مهاجرت کرده و به دلیل طولانی شدن جنگ تحمیلی و اشتغال در آن شهرها پس از پایان جنگ به آبادان برنگشتند.

براساس سرشماری سال 1390 جمعیت فعلی شهر آبادان 220/000 نفر و جمعیت سهرستان 300/000 نفر می باشد . شهرداری آبادان دارای سه منطقه شهرداری و 10 سازمان وابسته است. این شهر از سالیان دور دارای فرودگاه بین المللی، گمرک، اداراه بندر و کشتیرانی، منطقه آزاد تجاری اروند، مرکز صدا و سیما، پالایشگاه و پتروشیمی می باشد. شهرستان آبادان در مجلس شورای اسلامی دارای سه نماینده است که خود نشان از اهمیت این شهرستان بزرگ در جنوب غرب کشور دارد. فرمانداری شهرستان آبادان ویژه است و فرماندار آن همزمان، معاون اساندار خوزستان می باشد و حکم شهردار این شهر پس از پیشنهاد شورای اسلامی شهر توسط وزیر کشور صادر می شود. اعضای شورای اسلامی شهر آبادان نیز 13 نفر می باشند.