غذاهای آبادان
درشهرستان آبادان غذاهای مخصوصی طبخ می شود که در کشور با نام شناخته شده اند. قلیه ماهی غذای خورشی است که از ماهی، سبزی، سیر، پیاز و ادویه جات مخصوص تشکیل می شود و آن را به شیوه قرمه سبزی طبخ می کنند.
دال عدس هم غذایی است که در آن علاوه بر عدس قرمز از سیر، سیب زمینی و ادویه جات استفاده می شود. این غذا به همرا پلو مورد استفاده قرار می گیرد.
فلافل نوعی غذای خشک است که مربوط به کشور لبنان است اما در ایران به نام آبادان شناخته شده. عمده ماده اولیه این خوراک نخود پخته چرخ کرده است که با خمیر نان باگت، پیاز و ادویه جات مخلوط سرخ می شود و در بازار به صورت ساندویچ عرضه می شود.
پاکوره غذای کشور هند است که از قدیم الایام در آبادان درست می شده است. مواد اولیه و اصلی خوراک پاکوره شامل سیب زمینی، پیاز، جعفری و ادویه جات است. این غذا به دلیل استفاده از ادویه های مختلف مثل ادویه مرغ و ادویه خورشی دارای طعم های متفاوتی است.
سمبوسه نیز یکی از غذاهای هندی است که در ایران از طریق مردم آبادان به شهرت رسیده است. مواد اولیه سمبوسه شامل سیب زمینی، جعفریو تره است که این سه ماده را همراه ادویه های مخصوص با هم مخلوط می کنند و در غلافی از خمیر نان می پیچیانند و سرخ می کنند.
این غذای عربی یکی دیگر از غذاهای خوشمزه آبادان و مخصوص جنوب است. برای تهیه این غذا بتدا برنج را میپزیم و ۵دقیقه پیش از آبکشی به آن سبزی پلو را اضافه میکنیم، پس از آبکشی مخلوط برنج و سبزی را در قابلمه میریزیم و میان آن را گود میکنیم تا مواد اصلی را به آن اضافه کنیم. این مواد شامل ماهی نمک سود، زردچوبه، ادویه، پیاز و کشمش است.